Η Osram ανακοινώνει τη νέα επωνυμία του τομέα φωτισμού: LEDVANCE

15.01.2016 | Επιχειρηματικός & Οικονομικός Τύπος, Δελτία Τύπου Γενικού Ενδιαφέροντος

Έμφαση στον πελάτη
- Δυναμική ομάδα πωλήσεων, πασίγνωστα εμπορικά σήματα και γνώση της αγοράς αποτελούν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα

Η Osram, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές φωτισμού στον κόσμο, προχωρά στο διαχωρισμό του γενικού τομέα λαμπτήρων φωτισμού της. Αφού το Διοικητικό Συμβούλιο της OSRAM Licht AG ενέκρινε τον Ιούνιο του 2015 την απόσχιση του τομέα αυτού, αποφασίστηκε πλέον και το όνομα της νέας εταιρείας. “Διαλέξαμε το συνδυασμό των όρων ‘LED’ και ‘Advance’ και έτσι έχουμε την νεοσύστατη εταιρεία LEDVANCE,” αναφέρει ο Olaf Berlien, Διευθύνων Σύμβουλος της OSRAM Licht AG. “Το όνομα αντανακλά, τόσο την τάση της αγοράς φωτισμού στα LED, όσο και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από αυτή. Ευκαιρίες τις οποίες η LEDVANCE θα αξιοποιήσει ενεργά.”

Η LEDVANCE ενώνει κάτω από την ίδια στέγη τον παραδοσιακό φωτισμό, τους μοντέρνους λαμπτήρες LED και τα τυποποιημένα φωτιστικά (OTC), καθώς επίσης τις έξυπνες και δικτυωμένες λύσεις φωτισμού στο τομέα των έξυπνων κτιρίων και σπιτιών. Τα ηνία της LEDVANCE θα έχει ο 47χρονος δανός Jes Munk Hansen, ο οποίος έχει αναλάβει εδώ και ένα χρόνο τη διεύθυνση του τομέα των λαμπτήρων ενώ προηγουμένως ήταν υπεύθυνος για την πολύ σημαντική για την Osram αμερικανική αγορά. Ο Oliver Neubrand (45) θα είναι υπεύθυνος για τα οικονομικά, ο Erol Kirilmaz (43) για τις πωλήσεις και το marketing, ο Peter Mannhart (56) για τις επιχειρηματικές λειτουργίες και η Bettina Kahr-Geleng (45) για το ανθρώπινο δυναμικό.

“Μαζί με αυτή τη διεθνώς αναγνωρισμένη και γεμάτη όρεξη για δημιουργία διοικητική ομάδα, ανυπομονώ να ηγηθώ και να οδηγήσουμε από κοινού τους περισσότερους από 10.000 ικανούς και αφοσιωμένους εργαζομένους της LEDVANCE σε ένα μέλλον συνεχών επιτυχιών,” αναφέρει ο Hansen. “Προσβλέπω σε πολλές ευκαιρίες ανάπτυξης, ειδικά στον τομέα των τυποποιημένων OTC φωτιστικών.”

Η LEDVANCE σήμερα είναι ήδη πολύ καλά τοποθετημένη στην αγορά. Η εταιρεία διαθέτει διεθνώς, μια δυναμική ομάδα πωλήσεων, εμπεριστατωμένη τεχνογνωσία στη βιομηχανία του φωτισμού με μεγάλο όγκο εργασιών, που θα μπορεί να χρησιμοποιεί στο μέλλον σε επίπεδο προϊόντος και τα εμπορικά σήματα OSRAM και SYLVANIA. Ως ανεξάρτητη εταιρεία με απλούστερη δομή και περισσότερη ελευθερία, η LEDVANCE θα μπορεί να ανταποκριθεί πολύ πιο γρήγορα στις αλλαγές της αγοράς και στις ατομικές ανάγκες των πελατών. “Με αυτό το τρόπο, ακολουθούμε μια φιλοσοφία ενός οργανισμού σταθερά προσανατολισμένου προς τον πελάτη ” αναφέρει ο J. Hansen.

Το χρονοδιάγραμμα της επίσημης απόσχισης της LEDVANCE παραμένει ως έχει: Ο οργανωτικός διαχωρισμός του τομέα των λαμπτήρων πρόκειται να ολοκληρωθεί έως την 1η Απριλίου 2016, ενώ ο νομικός διαχωρισμός έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιουλίου 2016.

Για την OSRAM

Η OSRAM, με έδρα το Μόναχο, είναι ένας παγκόσμιος, κορυφαίος κατασκευαστής φωτισμού με πάνω από 100 χρόνια ιστορίας. Το χαρτοφυλάκιο της κυμαίνεται από εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας, με βάση τη τεχνολογία των ημιαγωγών, όπως υπέρυθρες ή λέιζερ έως και δικτυωμένων έξυπνων λύσεων φωτισμού σε κτίρια και πόλεις. Η OSRAM απασχολούσε κατά το τέλος του οικονομικού έτους 2015 (30 Σεπτεμβρίου) περίπου 33.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο και ο κύκλος εργασιών της ανήρθε το ίδιο οικονομικό έτος στα €5.6 δις. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου (ISIN: DE000LED4000; WKN: LED 400; trading symbol: OSR). Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.osram.gr.

Αποποίηση ευθυνών

Αυτό το έγγραφο περιέχει δηλώσεις και πληροφορίες σχετικά με το μέλλον της εταιρείας μας, την χρηματοοικονομική της επίδοση και τις μελλοντικές της εξελίξεις, που μπορεί να αποτελούν μελλοντικές δηλώσεις - δηλαδή δηλώσεις σχετικά με τις διαδικασίες που θα λάβουν χώρα στο μέλλον, όχι στο παρελθόν. Αυτές οι δηλώσεις που αφορούν το μέλλον μπορούν να αναγνωριστούν από εκφράσεις όπως "προσδοκώ", "αναμένω", "θέλω", "σκοπεύω", "σχεδιάζω", "πιστεύω", "φιλοδοξώ", "εκτιμώ", "θα", "προβλέπω" ή άλλες λέξεις παρόμοιας σημασίας. Αυτές οι δηλώσεις βασίζονται στις τρέχουσες προσδοκίες και ορισμένες υποθέσεις της διοίκησης της OSRAM. Κατά συνέπεια, υπόκεινται σε ορισμένους κινδύνους και αβεβαιότητες. Μια σειρά παραγόντων, από τους οποίους πολλοί είναι πέρα από τον έλεγχο της OSRAM, επηρεάζουν τις πράξεις, τις επιδόσεις, την επιχειρηματική στρατηγική και τα αποτελέσματα της OSRAM και θα μπορούσαν να προκαλέσουν πραγματικά αποτελέσματα, αποδόσεις ή επιτεύγματα της OSRAM που να είναι διαφορετικά από οποιαδήποτε μελλοντικά αποτελέσματα, αποδόσεις ή επιτεύγματα που τυχόν εκφράζονται ή υπονοούνται με τις εν λόγω δηλώσεις για το μέλλον ή αναμένονται βάσει των ιστορικών τάσεων. Οι παράγοντες αυτοί περιλαμβάνουν κυρίως, αλλά δεν περιορίζονται στα θέματα που περιγράφονται στο κεφάλαιο «Έκθεση σχετικά με κινδύνους και ευκαιρίες» (Report on Risks and Opportunities) της ετήσιας έκθεσης του Ομίλου OSRAM Licht. Σε περίπτωση που ένας ή περισσότεροι από αυτούς τους κινδύνους ή αβεβαιότητες υλοποιηθεί ή βασικές υποθέσεις αποδειχθούν εσφαλμένες, τα πραγματικά αποτελέσματα, η απόδοση ή τα επιτεύγματα της OSRAM μπορεί να διαφέρουν ουσιωδώς από εκείνες που περιγράφονται στη σχετική μελλοντική δήλωση, ως αναμενόμενα, προσδοκόμενα, προγραμματισμένα, τα πιστεύω, ζητούμενα, τα κατ' εκτίμηση ή τις προβλέψεις. Η OSRAM δεν προτίθεται να αναλάβει οποιαδήποτε υποχρέωση, να ενημερώσει ή να αναθεωρήσει αυτές τις μελλοντικές δηλώσεις υπό το φως των εξελίξεων που διαφέρουν από τις αναμενόμενες. Λόγω στρογγυλοποίησης, οι αριθμοί που παρουσιάζονται σε αυτό αλλά και σε άλλα έγγραφα δεν μπορεί να είναι ακριβώς ίσα με τα αθροίσματα και τα ποσοστά και μπορεί να μην αντανακλούν επακριβώς τα απόλυτα στοιχεία της αναφοράς.

Υπεύθυνος τύπου

Philipp Grontzki