Νικητής του βραβείου ARRI/OSRAM στο Filmfest München είναι η ταινία "HELI" του Amat Escalante

Τελετή απονομής του βραβείου ARRI/OSRAM. Από τα αριστερά: Titus Kreyenberg: Συμπαραγωγός της ταινίας "HELI", Franz Kraus: Διευθύνων σύμβουλος της ARRI AG και Andreas Huber: Ανώτερος διευθυντής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της OSRAM.
10.07.2013
Εφαρμογή:  ψυχαγωγία, Φωτισμός Στούντιο, Σκηνής, Τηλεόρασης
Τεχνολογία:  Low discharge lamps
Απευθύνεται στους:  Ευρύ κοινό

Βραβεία ARRI/OSRAM στο Filmfest München: Η ταινία "HELI" είναι ο νικητής της κατηγορίας καλύτερη ξένης ταινίας

Ο νικητής του βραβείου ARRI/OSRAM για την καλύτερη ξένη ταινία στο Filmfest München (φεστιβάλ κινηματογράφου του Μονάχου) έχει επιλεγεί. Νικητής του βραβείου είναι η μεξικανική ταινία "HELI" του Ισπανού σκηνοθέτη Amat Escalante. Η ταινία αφορά τον αγώνα μιας οικογένειας ενάντια στα τοπικά καρτέλ ναρκωτικών.

"Η ταινία "HELI" παρουσιάζει με δυναμικό τρόπο τις κρίσεις μιας ολόκληρης χώρας, η οποία υποφέρει ανάμεσα στις πρώτες γραμμές ενός καταστροφικού πολέμου για τα ναρκωτικά με αμέτρητους νεκρούς", εξήγησε η κριτική επιτροπή.

Για το βραβείο διαγωνίστηκαν διεθνείς, καταξιωμένοι σκηνοθέτες με τα τελευταία έργα τους, για παράδειγμα ταινίες από νέους δημοφιλείς σκηνοθέτες όπως οι Nicolas Winding Refn και Brillante Mendoza, καθώς και οι πιο πρόσφατες ταινίες των Κώστα Γαβρά και Michael Winterbottom. Η εταιρεία κατασκευής σκηνικών ARRI ήταν ο δωρητής του βραβείου στο Filmfest München για έκτη φορά, ενώ φέτος συμμετείχε και η OSRAM ως πρόσθετος χορηγός. 

Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο αξίας 50.000 ευρώ. Η απόφαση λήφθηκε από μια ανεξάρτητη κριτική επιτροπή τριών ειδικών και αποτελείται από τους Steven Gaydos, αρχισυντάκτη της εμπορικής επιθεώρησης Variety, την ηθοποιό και σκηνοθέτη Maria Schrader και την Peggy Siegal, μια κορυφαία ειδικό στον τομέα των δημόσιων σχέσεων του αμερικανικού κινηματογράφου . Η τελετή των βραβείων διοργανώθηκε το Σάββατο 6 Ιουλίου στις 8 μ.μ. στο πολιτιστικό κέντρο "Gasteig" στο Μόναχο.

OSRAM RSS
Αρχεία ροής Ειδήσεων

LED Floater Headline